Oterpatruljen paa Langfærd

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Oterpatruljen paa Langfærd
Oterpatruljen paa Langfærd - 1922 - forside.jpg
Forfatter: E. Le Breton-Martin
Utgitt: 1922
Utgiver: H. Aschehoug & Co
"Oterpatruljen paa Langfærd" er en del av kulturskatten vi finner blant norske og oversatte speiderinspirerte romanbøker!
Les mer om speidingen i England Flagg England.png

Om boken

Denne fortelling er en fortsettelse av «Oterpatruljen» som utkom i norsk oversettelse i 1919. Den berettet om hvorledes «Oterpatruljen» blev dannet av admiral Worthington i den lille landsby Brimscombe i Devonshire, og om de mange eventyr den kom op i.

Patruljen består foruten av føreren David Pethycombe, sønn av smeden på stedet, av Bob, admiralens sønn, som er assistent, Amos Cleave, sønn av en landeveisslusk og krybskytter, Foxy, som er blitt dømt til fengselsstraff, Gerald Heath, sønn av doktoren, Maurice Warner, sønn av presten, og godseier Stebbings sønn Harry.

Percy Judkins, en feig, samvittighetsløs ung mann som har overflod av penger til sin rådighet, hater patruljen av hele sitt hjerte og gjør alt han kan, for å skade den. Hans sinnelag overfor speiderguttene var ennu like uforsonlig i slutten av boken. Han følger efter dem til Bristol og setter der i verk nye hevnplaner mot sine fiender.


Starten på boken

Starten på boken er slik: FØRSTE KAPITEL - Percy Judkins pønsker på hevn.
Det vilde være synd å si at Percy Judkins hadde ligget på latsiden i de tre uker som var gått siden den begivenhetsrike dag da Otrene og Hundene hadde gitt ham en dukkert i hestedammen ved Hillborne skole. l denne tid hadde Percy opholdt sig på Grand hotel i Bristol hvor han ventet på en ny leilighet til å ramme David Pethycombe og Oterpatruljen med sin hevn. Han hadde holdt sig godt underrettet om patruljens bevegelser. og han hadde fått høre alt sammen om ulykken David var kommet ut for, og om de spennende hendelser Amos hadde spilt hovedrollen i og selv om Otrene næsten hadde glemt at han eksisterte, er det i hvert fall sikkert at den unge manns hevnlyst ikke var kjølnet i den tid som var gått. "Vi kommer ikke til å høre mere fra unge Percy Judkins", hadde vært admiralens stadige omkvede siden Percys uheldige medfart i Hillborne. Men aldri har noget menneske svevet i større villfarelse enn admiralen da han ytret det. Han glemte den kjensgjerning at Percy var en ondskapsfull og hevnerrig dagdriver som hadde overflod av mynt til sin rådighet, og at den unge mann ikke vilde sky noget middel, bare han nådde sitt mål. Den tid skulde komme da han blev revet ut av sin villiarelse på en temmelig ublid måte. Det hadde tatt David tre uker å komme sig etter støtet han hadde fått i hodet da han reddet godseier... [1]

Teknisk

Disse sidene er under utarbeidelse!, kanskje du har noen gode bilder eller historier rundt dette? Bidra du også! [1]

"Oterpatruljen paa Langfærd" Merknad/ Referanse
Undertittel:
Utgivelsesår: 1922
Oversetter: Wilhelm Winsnes Stabell
Forfatter: E. Le Breton-Martin
Originaltittel: Otters to the rescue
Antall sider: 186 sider
Illustratør: Gerhard Gjerding
Forlag: H. Aschehoug & Co
Trykkeri: Lie & Co's Boktrykkeri, Kristiania
Innbinding:
Opplag:
Pris: [2]

Om E. Le Breton-Martin

Engelsk forfatter.

Speiderrelaterte utgivelser av E. Le Breton-Martin

Se også artikkelsidene speiderinspirerte romanbøker, med foto av omslag og liste over speiderromaner med forfattere, utgivelsesår m.m..

Utklipp og minner

Diskusjon

For hver enkelt utgivelse av speiderinspirerte romanbøker, kan det være ulike oppfatninger og tolkninger. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [2]

Ukens artikkel

Oterpatruljen paa Langfærd er presentert slik i ukens artikkel, uke 49, 2022 i Speiderhistorisk leksikon:

Uke 49, 2022

Forside av "Oterpatruljen paa Langfærd"

"Oterpatruljen paa Langfærd" kom ut for 100 år siden, en norsk oversettelse ved Wilhelm Winsnes Stabell av den engelske forfatteren E. Le Breton-Martins speiderinspirerte romanen.

Denne fortelling er en fortsettelse av «Oterpatruljen» som utkom i norsk oversettelse i 1919. Den berettet om hvorledes «Oterpatruljen» blev dannet av admiral Worthington i den lille landsby Brimscombe i Devonshire, og om de mange eventyr den kom opp i. Fyr opp i vedovnen, sett deg i godstolen og les hele boken på Nasjonalbibliotekets nettsider.

Les mer om "Oterpatruljen paa Langfærd" her

Mer om

Dikter-aktivitetsmerke-Merkeboka 1986-KFUM.jpg Speidingens skrevne og visuelle kilder 1955-På speiding-KFUK-s162 - Bokbindermerket.jpg Speiderinspirerte romanbøker

Eksterne lenker

Referanser

  1. Teksten er hentet ut med hjelp av Free Online OCR
  2. Statistisk sentralbyrå (SSB)
Vet du mer om "Oterpatruljen paa Langfærd"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!