Rolv Selmer-Olsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Rolv Selmer-Olsen
Personalia
RolvSELMER.JPG
Født: 2. juni 1889
Død 1961
Bosted: Arendal
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
Grupper: 2. Arendal
Viktige verv: Kretssjef og troppsfører
Les mer om speidingen i Arendal kommune Arendal kommunevåpen.png

Verv

Speiderbakgrunn

Etter å ha lest boken Ørnepatruljen og hørt om speiderarbeidet ute, var han med å starte en av landets første speidertropper, 2. Arendal.

Se Selmer-Olsens speiderfoto.

Ledergjerning

Hederstegn og utmerkelser

Om Rolv Selmer-Olsen

Skriverier

Minneord i Lederen

I Lederen nr. 7/8, 1961 sto disse minneordene fra signaturen K.L.:

Den 26. september ble tannlege Rolv Selmer-Olsen begravet på Arendal kirkegård. I følget var der mange av hans gamle speidere, og utenfor kapellet stod flagg og banner som en siste hilsen fra kretsen. Rolv Selmer-Olsen var æresmedlem av Agder krets. Vi minnes ham og tenker med takknemlighet tilbake på alt det han har gjort for kretsen vår.

Han var også i mange år før krigen medlem av forbundsstyret. Han var en av pionerene i vårt speiderarbeid. Etter å ha lest Ørnepatruljen og hørt om speiderarbeidet ute, var han med å starte en av landets første speiderropper, 2. Arendal. I mange år var han leder for kretsen vår og førte den med stor dyktighet fremover.

Han var Gilwell-speider og var assistent ved Gilwell-kursene. Sin woodbagde fikk han av overrakt av selve Lord Baden-Powell under dennes besøk i Oslo, et minne som Rolv Selmer-Olsen fortalte med glede. Vi minnes hans klare kristne syn, og vi vet at han i all sin ferd søkte å gjøre guds vilje. Rolv Selmer-Olsen er ikke lenger blant oss, vi tenker på hans familie og lyser fred over hans minne. [11]

Utklipp og minner

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Les mer om Norsk Speidergutt-Forbund NSF logo.jpg

Eksterne lenker

Digitalarkivet: [1]

Referanser