Sølvfisken

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Sølvfisken

Sølvfisken ble introdusert i 1929 [1]

Statutter for Sølvfisken

1930: [3]

Dette hederstegn gis til dem som har ydet vårt forbund så store fortjenester at førermedaljen i grønn eller førermedaljen i hvit emalje er for liten utmerkelse.

Utdeling av Sølvfisken kan kun skje efter innstilling fra forbundsstyret med 2/3 majoritet av de tilstedeværende. De øvrige ordener utdeles av Hovedstyret i Norsk Speiderpikeforbund, dog efter innstilling fra tropsførere, kretschef eller andre som har et tillitsverv innenfor forbundet.

Ved død må alle hederstegn sendes tilbake til forbundet. Hvis en person, som tidligere har den grønne kløverlilje eller det grønne kløvermerket, erholder et merke av høiere grad ved en senere anledning, må det laveste merke tilbakeleveres.

Mottakere av Sølvfisken

År Nr. Navn Gruppe / enhet Bosted / kommune Referanse
1929 Kari Aas Farsund kommunevåpen.png Farsund, Tromsø kommunevåpen.png Tromsø
og Trondheim kommunevåpen.png Trondheim
[6]
1933 Lord Baden-Powell Flagg England.png England [7]
1933 Lady Baden-Powell Flagg England.png England [8]
1935 Gunvor Lykken Trondheim kommunevåpen.png Trondheim og Oslo kommunevåpen.png Oslo [9]
1938 Katharine Furse Flagg England.png England [10]

Sølvfiskens utforming

Hvert speiderforbund og korps hadde sine hederstegn, brukt i kortere eller lengre perioder og de fleste har sine artikkelsider i Speiderhistorisk leksikon, hvor du kan finne ut mer. Har du noen effekter av disse hederstegnene, kan du sikkert få en god slump penger, men bedre samvittighet ved å gi disse med en historie, til en av Norges speidersamlinger. Og er du samler selv, husk at det er mye kopiert der ute. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund

Eksterne lenker

Referanser