Savemyr

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Savemyr
Savemyr.jpg
Eier: Lillesand
Sted: Lillesand
Les mer om speidingen i Lillesand kommune Lillesand kommunevåpen.png

Beliggenhet

Savemyr, Kaldvell turområde, Lillesand kommune, Vest-Agder fylke. Plassering i kart på Gule sider: http://kart.gulesider.no/m/swK7Z

Savemyr

Savemyr er en gammel husmannsplass fra 1810, og ligger i Kaldvell turområde (Lillesand). Speidergruppa har tatt området i bruk for sine egne aktiviteter knyttet til friluftsliv. Plassen ligger rett ved turstien. På husmannsplassen gjenstår nå kun hustufter, og plassen er delvis igjengrodd av krattskog. Lillesand speidergruppe har brukt flere helger og kvelder til å rydde området for krattskog. Det er også blitt laget enkle sittebenker og et forsvarlig ildsted med grill slik at det blir en fin rasteplass langs turstien. I 2009  fikk speidergruppa tilskudd fra MidtAgder friluftsråd for å gjennomføre dette arbeidet.

Etter at krattskogen nå er fjernet fra innmarken egner området seg fint som leirplass/teltplass. Det er også blitt gjennomført en åpen frilufts-dag for det almenne publikum. Vi har også planer om å innhente informasjon om historikk til en informasjonstavle som forteller turgåere om natur og kultur i området.

Glimt fra historien

Utklipp og minner

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Om Aust-Agder

Les mer om speidingen i Aust-Agder Aust-Agder fylkesvåpen.png og Vest-Agder fylker Vest-Agder fylkesvåpen.png [1]

Eksterne lenker

Referanser

  1. Blir sammenslått til Agder 2020 [1]