Skogtunet

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Skogtunet
WP 000065.jpg
Eier: Fredrikstad FSK
Korps: Frikirkens speiderkorps
Forbund: NSF
Kjøpt: 2003
Bygget 2011
Sted: Ørmen, Fredrikstad, Østfold
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png

Beliggenhet

Ligger ved Ørmen, Fredrikstad, Østfold.

Historie

Vi har brukt Skogtunet siden 2003. Dette er en gammel husmannsplass, hvor bygningene var ganske falleferdige. Takket være mange års dugnadsjobbing for å skaffe penger og en driftig hyttegjeng, har vi i dag en flott speiderhytte med anneks!

Det første halvåret gikk med til opprydning av plassen. Her var veldig mye søppel lagret på stedet. Det ble både containerlass og mange tilhengere til Frevar (søppelplass) før plassen ble brukelig.

Det startet smått med oppbygging av grillhuk til beste for hele lokalsafunnet. Året etter gikk patruljene i gang med å bygge hver sin gapahuk i tre. Dette resulterte i 4 unike gapahuker med overnattingsplass til ca 25 personer. Det begynte så smått og ligne på et lite friluftslivssenter.

Året etter fikk vi støtte av Sparebankstiftelsen for å sette opp ei grillhytte. Denne er åpen året rundt og blir benyttet flittig av turgåere. Her er også bålplass innvendig.

Så kom den foreløpig store satsingen med bygging av vårt anneks. En del ble gjort på dugnad men den store jobben ble gjort av speiderleder Daniel Eriksen. Våren 2009 var den ferdigstilt og ei lita hytte på ca 3 x 8 meter var på plass.

Selve kronen på verket blir ferdigstilt 2011. Ei flott speiderhytte på ca 60m2 i to etasjer. Hytta er bygd av tømrerlinja på Greåker vgs. På Skogtunet vil det være soveplasser inkl. gapahuker til 40-50 personer.

Utklipp og minner

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Om Frikirkens speiderarbeid

Les mer om Frikirkens speiderkorps Fsk korpsmerke.jpg

Om Norges speiderforbund

Les mer om Norges speiderforbund NSF forbundsmerke 3 stoffmerke.jpg

Eksterne lenker

Referanser