Skogtunet

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Skogtunet
WP 000065.jpg
Eier: Fredrikstad FSK
Korps: Frikirkens speiderkorps
Forbund: Norges speiderforbund
Kjøpt: 2003
Innviet 2011
Sted: Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad, Ørmen

Beliggenhet

Ligger ved Ørmen, Fredrikstad, Viken.

Glimt fra historien

Vi har brukt Skogtunet siden 2003. Dette er en gammel husmannsplass, hvor bygningene var ganske falleferdige. Takket være mange års dugnadsjobbing for å skaffe penger og en driftig hyttegjeng, har vi i dag en flott speiderhytte med anneks!

Det første halvåret gikk med til opprydning av plassen. Her var veldig mye søppel lagret på stedet. Det ble både containerlass og mange tilhengere til Frevar (søppelplass) før plassen ble brukelig.

Det startet smått med oppbygging av grillhuk til beste for hele lokalsafunnet. Året etter gikk patruljene i gang med å bygge hver sin gapahuk i tre. Dette resulterte i 4 unike gapahuker med overnattingsplass til ca 25 personer. Det begynte så smått og ligne på et lite friluftslivssenter.

Året etter fikk vi støtte av Sparebankstiftelsen for å sette opp ei grillhytte. Denne er åpen året rundt og blir benyttet flittig av turgåere. Her er også bålplass innvendig.

Så kom den foreløpig store satsingen med bygging av vårt anneks. En del ble gjort på dugnad men den store jobben ble gjort av speiderleder Daniel Eriksen. Våren 2009 var den ferdigstilt og ei lita hytte på ca 3 x 8 meter var på plass.

Selve kronen på verket blir ferdigstilt 2011. Ei flott speiderhytte på ca 60m2 i to etasjer. Hytta er bygd av tømrerlinja på Greåker vgs. På Skogtunet vil det være soveplasser inkl. gapahuker til 40-50 personer.

Det er blitt avholdt flere kretsbannerkonkurranser der.

Utklipp og minner

Mer om

Hytte-spesialistmerke-Merkeboka 1986-KFUM.jpg Speiderhus, -hytter og -leirsteder Fsk korpsmerke utsnitt.jpg Frikirkens speiderarbeid

Eksterne lenker

Referanser

Vet du mer om "Skogtunet"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!