Småspeideraksjonen 1992

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Småspeideraksjonen 1992
NSFfargerutentekst2012.gif
Forbund: Norges speiderforbund
År: 1992
Les mer om speidingen i Kenya Flagg Kenya.png

Om Småspeideraksjonen 1992

I informasjonen som ble sendt ut til gruppene stod følgende [1] :

Guttespeiderforbundet i Kenya (KSA) ønsker å etablere et speidersenter i Embu som ligger 200 kilometer nord-øst for Nairobi. Hensikten er å fremme lese- og skrivekunnskapene i nærmiljøet og å drive helseopplysning i lokalsamfunnet i samarbeid med et hospital som ligger like i nærheten.
Prosjektet omfatter en ca. 200 kvadratmeter stor bygning som også vil gjør nytte som lokale for drift av speidergruppen forøvrig, bygget vil være tilpasset handikappede barn. Dette er verdt å merke seg, fordi handikappedes stilling i Afrika er svak. Videre er utvikling av opplæringsprogrammer og anskaffelse av nødvendig materiell en del av prosjektet.
Prosjektet ble startet i 1990 og har en tidsramme på 5 år.
Det legges vekt på "hjelp til selvhjelp", samt holdningsskapende arbeid "i beste speiderånd". Speiderne i Kenya styrer dette, det er ingen organisasjon inne og forteller dem hva som er best for dem!

Innsamlingsresultater

Småspeiderne samlet inn 515219,- viser oversikten over gruppene som deltok som stod i Speideren nr 3 i 1992. Hvilke grupper som deltok og hvor mye de samlet inn kan leses her Innsamlingsresultater.

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser

  1. Info til gruppene om Småspeideraksjonen 1992
  2. 2,0 2,1 2,2 Finnes hos Speidermuseet på Laksevåg