Speiderhuset, Mosvangen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Speiderhuset, Mosvangen
MosvangenSpeiderhus.jpg
Eier: 2. Stavanger
Forbund: NSF
Bygget 1954
Sted: Mosvangen
Speiderhus/møtelokale for 2. Stavanger.
Les mer om speidingen i Stavanger kommune Stavanger kommunevåpen.png

Beliggenhet

Mosvangen

Historie

Etter 2. verdenskrig stod speidergruppa i lang tid uten en fast møteplass. Speiderhuset var opprinnelig et folgehus som ble gitt av Tou bryggerier Per Øveland Nilsen stod i spissen for å få det flyttet og reist som speiderhus på Mosvangen. Speiderforeldre stod for dugnaden. Grunnsteinen ble lagt 26. april 1954.

Aktiviteten i huset var større tidligere, da også speidergruppene 6. Stavanger og 7. Stavanger, i tillegg til 2. Stavanger, benyttet huset til møter og lager. I begynnelsen av 1990-årene fikk Jan Olaussen fatt i en brakke som dannet grunnlaget til påbygget som i dag utgjør ett ekstra patruljerom, samt lager.

I dag er det kun 2. Stavanger som benytter huset regelmessig. 7. Stavanger speidergruppe er sovende, men fremdeles medeier. Lokalene bære preg av lang speiderhistorie men har nok sett sine beste dager. Med hjelp fra nevenyttige speiderforeldre og godt samarbeid arbeider 2. Stavanger videre i lokalene. Tidligere medlemmer som legger turen innom en gang iblant sier de har gode minner fra huset og speidertiden de tilbragte der.

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Litteratur og linker

Referanser