Speiderhuset i Østre Frydenbergvei, Fr.stad

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Speiderjenteheimen
i Østre Frydenbergvei
Speiderjenteheimen.JPG
Forbund: Norges KFUK-speidere
Innviet 3. mars 1940
Sted: Østre Frydenbergvei 6. Fredrikstad
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png

Beliggenhet

Østre Frydenbergvei 6, Fredrikstad

Glimt fra historien

3. mars 1940 Speiderjenteheimen ble innviet 3. mars 1940 med 49 til stede.

30. mai 1945 varsler formann i husstyret Henry Johannesen at KFUK-speidernes eiendom Østre Frydenbergvei nr 6 i Glemmen - sammen med øvrige midler som kontanter, inventar og speiderutstyr, ble beslaglagt. "Speideravdelingen er igjen trådt i virksomhet og trenger sitt hus snarest."

30. mai 1956 - Forarbeidet til nytt felles speiderhus Det ble straks etter brannen i Speiderhuset i Ilaveien, Fr.stad, nedsatt en komite for å forberede gjenoppbyggingen, et hus som skulle romme både gutter og jenter under ett tak. 11. oktober 1956 deltok alle distriktets speidereledere og gildemestere av begge kjønn i et konstituerende møte i Stiftelsen Speidernes Hus i Fredrikstad. Så ble forberedelsene til byggingen av Speiderhuset i Fredrikstad iverksatt.

Dette førte til at Speiderhuset i Østre Frydenbergvei, Fr.stad ble avhendet.

1958 - Åpningsdagen 8. november opprant med regn, men la ingen demper på gleden som alle følte ved å kunne innvie det nye speiderhuset. Den offisielle åpningen startet med flaggheis ved John Opsahl og Roy Taby. Prominente gjester var til stede, blant annet speidersjefene Bernhard Müller, Signe Christie og Maria Graff, i tillegg til Birger L. D. Brekke og Erik Rasmussen.

Utklipp og minner

Speiderhus, -hytter og møtesteder

Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Litteratur og eksterne kilder

Eksterne lenker

Referanser