Speidertinget 2006

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Speidertinget 2006
Speidertinget2006.jpg
Forbund: Norges speiderforbund
Dato: 2006
Kommune/sted: [1] Nordre Follo kommunevåpen.png Nordre Follo, Ski
Arr.ansvarlig: Follo krets (NSF)

Speidertinget 2006

Dette var det 21. ordinære speidertinget i Norges speiderforbund.

Sted og arrangører

Follo krets (NSF) var arrangør.

Program

Delegater

Saker

Valg og utnevninger

Utdelte hederstegn

Omtaler

Sandefjords Blad ved Aleksander Limkjær, 7. november 2006 melder om Speiderting på Ski:

På speidertoppen
Lars Atle Andersen ble lørdag valgt til sjef for 20.000 norske speidere på Speidertinget. Lars Atle Andersen fra Sandefjord må virkelig leve opp til mottoet alltid beredt etter at han lørdag ble valgt til ny speidersjef i Norge. På Speidertinget på Ski var det på forhånd liten tvil om at Andersen ville bli valgt til ny speidersjef. Helt siden starten som åtteåring i 1. Sandefjord speidergruppe har han påtatt seg ansvar. 25 år senere i en alder av 33 år er han altså blitt speidersjef for Norges speiderforbund. Jeg tok skrittet opp nå etter fire år i landsstyret. Veien dit har gått via kretsstyre og andre lokale verv, sier Lars Atle Andersen, som nå bor i Stavanger. Andersen, som til daglig jobber som avdelingsleder i Det Norske Veritas, er nå speidersjef for 20.000 speider i Norge. Han tror erfaringene fra hans sivile jobb vil komme til stor nytte i rollen som speidersjef. Både i mitt yrkesliv og i speideren føler jeg at jeg jobber med verdibasert ledelse. Det eksisterer et viktigere mål enn kun det å tjene penger. Begge steder jobber vi med strategier, vekst og utvikling av mennesker, og forsøker å gi et bidrag til en bedre verden, sier han. Andersen ble også valgt fordi speiderforbundet har et ønske om at den øverste leder skal være ung. Dette for å unngå påstander om at speideren bare styres av gamle mennesker. Vi synes det er viktig at de som fronter speideren ikke er alt for gamle, sier han. Som påtroppende speidersjef mener Lars Atle Andersen at fremtidens speiding ligger i ordene lederkvalitet, vekst og samfunnsansvar. Det er faktisk slik at flere steder i landet står barn på venteliste for å bli med i speideren. Vi har en stor utfordring i å skaffe nok ledere av kvalitet til disse barna. Vi ønsker kvalitet og ikke bare kvantitet, sier speidersjefen. Det er det som kommer til å bli hans fanesak som leder. Du kan godt si at jeg brenner for at vi skal ha vekst, og kunne tilby speideren til alle barn som ønsker å være med, sier Lars Atle Andersen, som ikke planlegger noen internasjonale verv med det første. Det er ikke noe som er aktuelt nå, men tanken er jeg ikke helt fremmed for, sier han. Vi ønsker kvalitet og ikke bare kvantitet.

Veivalg og diskusjon

For hvert enkelt speiderting har det til tider vært diskusjoner i forkant og etterkant, om endringer og forslag. Mange vedtak og gjennomføringen av disse har gitt viktige veivalg for utviklingen i Norges speiderforbund. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.