Speidertinget 2012

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Speidertinget 2012
NSF logo kløverlilje.PNG
Forbund: Norges speiderforbund
År: 2012
Kommune/sted: [1] Stranda kommunevåpen.png Stranda
Arr.ansvarlig: Sunnmøre krets (NSF)

Speidertinget 2012

Dette var det 24. ordinære speidertinget i Norges speiderforbund.

Sted og arrangører

Sunnmøre krets (NSF) var arrangør.

Program

Delegater

Saker

Valg og utnevninger

Utdelte hederstegn

Omtaler

Sunnmøringen ved Elin Sofie Lorvik, 6. november 2012 melder om Speiderting i Geiranger

Fredag 2. til søndag 4. november var Speidertinget sine 160 delegatar samla på Hotel Union i Geiranger. God stemning på speidertinget i Geiranger. I helga arrangerte Norges speiderforbund Speidertinget 2012. Speidertinget er forbundet si øvste myndigheit, og har ordinært møte kvart andre år. I løpet av helga debatterte representantane på Speidertinget saker som har påverknad for framtida til Norges speiderforbund. Ein av dei store sakene var val av ny speidarsjef, der Knut Slettebak frå Egersund FA speidergruppe vart vald. I tillegg var 40 unge speidarar frå heile Sunnmøre i alderen 10-16 år på samling på Ungdomshuset i Geiranger. Dei tok i løpet av helga journalistmerket, og intervjua fleire av speidertingsdelegatane. Henrikke Alstadsæter frå 1. Vegsund speidergruppe og Eline Grebstad frå Sykkylven speidergruppe var to av speidarane som fekk prøve seg som journalistar. - Vi spør delegatane om kva dei gjer på Speidertinget, om dei har ei spesiell rolle i organisasjonen og korleis dei behandlar sakene. Det er litt vanskeleg å få med seg alt dei seier, men vi kortar ned litt i svara og får med det viktigaste, fortel Henrikke og Eline. I tillegg hadde speidarane frå Sunnmøre krets ansvaret for delar av programmet, som flaggprosesjonen, morgonsamlinga, Scouts Own (speidargudstenesta) og leirbålet på laurdag kveld.

Veivalg og diskusjon

For hvert enkelt speiderting har det til tider vært diskusjoner i forkant og etterkant, om endringer og forslag. Mange vedtak og gjennomføringen av disse har gitt viktige veivalg for utviklingen i Norges speiderforbund. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbunds sentrale organisering

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Speidertinget 2012"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!