Terje Baardsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Terje Baardsen
Personalia
TerjeBaardsen2.JPG
Født: 20. februar 1950
Bosted: [1] Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
og Norges speiderforbund
Korps: Metodistkirkens speiderkorps
Grupper: 2. Fredrikstad MS
og Fredrikstad MS
Verv: visekretsleder og gruppeleder

Verv og ledergjerning

Speiderbakgrunn

Ble med som ulvunge når han var åtte år, takket være sin onkel, Erling Gulliksen. Han fortsatte i Elgepatruljen med Tom Andersen som patruljefører. Han er en av få som har 48-merkessnoren!

En liten pause ble det da han fylte 18 år, men ble med igjen som flokkassistent. Etter dette med som visekretsleder i Fredrikstad krets og gruppeassistent. Har vært speider inntil han ga seg i 2001.

Metodistkirken Fredrikstad.jpg
Speidingen i Metodistkirken i Fredrikstad og dagens Fredrikstad MS har lange tradisjoner, her er forsøkt å samle noen tråder.
2. Fredrikstad MSFredrikstad 1 MSFredrikstad 1 Senior - rangerlag MSFredrikstad 2 Meisetropp MSFredrikstad 5 MS
Speideravisa "Gruppens Ekko"FortellingerSanger og rop"Den store huggestabbe"-orden"
Merker og bannereKBKMetodistkirken"Alltid beredt!" 75-årsjubileumsbok, 1999

Om Terje Baardsen

Arbeidet i Nærredaksjonen i Fredriksstad Blad.

Fra Fredriksstad Blad, 2001:

Etter 11 år går Terje Baardsen av som gruppeleder. I går ble han hyllet og fikk Æreskniven for lang lederinnsats. Terje Baardsen, gruppeleder i Fredrikstad MS speidergruppe, trodde han skulle vise sin kone leirområdet. I stedet ble han lurt inn i sitt eget overraskelsesselskap. Jeg begynte i speidern da jeg var åtte år. Med unntak av et par pauser, har jeg vært med siden den gang, sier Terje Baardsen. Baardsen har bestemt seg for å slutte helt med speiderarbeidet. Jeg har brukt veldig mye tid og krefter på dette. Det er både trist og lettende. En gang må man ta et valg om at nå er det nok. Allikevel kan ikke Baardsen legge skjul på at det er fristende å fortsette etter en slik leir. Når man ser positive barn, ungdommer og ledere får man veldig mye inspirasjon, sier Baardsen. I tillegg til gaver, taler og fine ord, fikk Terje Baardsen Æreskniven. Den blir delt ut til ledere som har utmerket seg spesielt i løpet av årene. Det var veldig moro å få denne utmerkelsen. Det satt jeg pris på. Det var også hyggelig at korpssjefen, Karin Thompson, overrakte den personlig, avslutter Baardsen.

Forfatterskap

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

Metodistkirken logo fra 1968.png Metodistkirkens speiderarbeid NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. Fredrikstad speiderråd.jpg Finnes hos / opplysninger fra arkivet til Fredrikstad krets av Norges speiderforbund og Fredrikstad Speiderråd
  3. 3,0 3,1 Fredrikstad MS gruppebånd.jpeg Alltid beredt - Speiderne i Fredrikstad Metodistkirke 75 år, 1999.
Vet du mer om "Terje Baardsen"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!