Terje Henning Ytterstad

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Terje Henning Ytterstad
Personalia
Terje Ytterstad.JPG
Født: 26. februar 1953
Bosted: [1] Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad og daværende Onsøy kommunevåpen.png Onsøy
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
og Norges speiderforbund
Korps: Frikirkens speiderkorps
Grupper: 1. Isegran sjø, Fredrikstad FSK
og 9. Fredrikstad
Verv: speiderstyremedlem og korpsleder

Verv og ledergjerning

Speiderbakgrunn

Terje Henning Ytterstad forteller om tiden i 9. Fredrikstad, hvor troppen var delt i to, tropp I (Fredrikstad sentrum) og tropp II (Onsøy).:

Mitt speiderliv begynte 28. september 1964 i 9. Fredrikstad. Etter aspiranttiden som foregikk på speiderhusets scene under ledelse av troppsleder Øyvind Hoff. Jeg var ferdig med 3. graden og avla speiderløftet på speiderhuset under en høytidelig seremoni, hvor vi skulle ha laget en lysstake hver. Det var den 4. desember 1964. Et spesielt minne fra aspiranttiden, var turen til Vesleheim. Her måtte vi lage kakao på bål…. Vi måtte også beherske å sy i en knapp og å stoppe en strømpe. Det ble mange lange bussturer fram og tilbake til byen. Jeg ble så ”opptatt” til Ekornpatruljen hvor Gunnar Myrvoll var patruljefører. I Onsøy var det tre patruljer som hørte til 9. tropp. Beverpatruljen, hvor Thorbjørn Hansen var peff og Selpatruljen hvor Solbakke var peff. Denne patruljen drev med sjøspeiding. Også Ekornpatruljen da, som ble ledet av Gunnar Myrvold og Erik Gabrielsen, ”Kirre” var peff-ass. 9. Fredrikstad hadde flere patruljer på speiderhuset, Røyskattpatruljen, Jervpatruljen, Oterpatruljen og Mårpatruljen.

Om Terje Henning Ytterstad

Terje Henning Ytterstad er opptatt av barn og ungdom, og friluftsliv. Hans sønn, Henning Ytterstad, er også ivrig speider

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbunds sentrale organisering Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund Fsk korpsmerke utsnitt.jpg Frikirkens speiderarbeid Båtmannsmerket-Speider-NSPF-1965 (1).jpg Sjøspeiderarbeidet

Eksterne lenker

  • Fredrikstad FSK har en egen hjemmeside: [1], hvor det også er en link til et rikholdig fotoarkiv på www.flickr.com

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Terje Henning Ytterstad"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!