Tom Sverre Vadholm

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Tom Sverre Vadholm
Personalia
1977 Tom Sverre Vadholm.jpg
Født: 3. januar 1937
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges KFUM-speidere
Norsk Speidergutt-Forbund
Grupper: 2. Smestad (KFUM)
Viktige verv: Visespeidersjef i Speiderstyret
1976 - 1978
Les mer om speidingen i Oslo kommune og fylke Oslo fylkesvåpen.png

Verv

Speiderbakgrunn

Tom Sverre Vadholm var aktiv speiderleder i sin ungdom.

Ledergjerning

Om Tom Sverre Vadholm

  • Tom Sverre Vadholm, i Oslo (daværende Aker), er en norsk jurist, politiker (H), heraldiker og kulturarbeider.
  • Tom Sverre Vadholm har bodd i Ullern i Oslo, så å si hele sitt liv.
  • Han er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 1963 og har i 40 år vært advokat i bl.a. Mekaniske Verksteders Landsforening, fra 1974 i Norsk Boreriggeierforening som fusjonerte med Norges Rederiforbund i 1984.
  • I den forbindelse har han deltatt i en rekke utvalg, komiteer, internasjonale fora og kongresser. Som pensjonist er han oppnevnt som varamedlem av i Arbeidsretten.
  • I Skøyen menighet ble han innvalgt i det første menighetsråd etter sognets opprettelse i 1984. Han ble formann i menighetsrådet i 1990.
  • Tom Sverre Vadholm var med å danne Fellesrådet for Historielagene i Oslo i 1995 og var dets leder i de første 12 år. Han har vært nestleder i Ullern Historielag siden stiftelsen i 1994. Han har til sammen forfattet over 100 lokalhistoriske artikler i historielagets blad og bøker og i andre aviser og blad, herunder i Skøyen menighet der han i menighetsbladet jevnlig skriver artikler om historien til veier og veinavn i området
  • Vadholm er formann i Norsk Heraldisk Forening og styremedlem i det skandinaviske Heraldisk Selskap. Han skriver artikler og holder foredrag om heraldiske emner og han deltar i nordiske og internasjonale heraldiske kongresser. Vadholm har bl.a. skrevet artikkelen «Hellig-Olavs øks som norsk symbol», Heraldisk Tidsskrift, bind 11, hefte nr 102, København oktober 2010, side 59-82
  • Han har vært nestleder i Ullern Høyre i to perioder, medlem og leder av dennes valgkomite, samt varamedlem i Oslo bystyre. Siden 1987 er han medlem av Oslo Høyres representantskap. Han har flere perioder i Ullern bydelsutvalg siden 1992, vært leder av Samferdsels- og miljøkomiteen samt Skole- og kulturkomiteen, nå nestleder i Kultur- og oppvekstkomiteen.

Hederstegn og utmerkelser

Utklipp og minner

Om Norges KFUM-speidere

Les mer om Norges KFUM-speidere KFUM-Forbundsmerke (2) 1.jpg

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Les mer om Norsk Speidergutt-Forbund NSF logo.jpg

Eksterne lenker

Omtale: [1]

Referanser

  1. Lederen nr. 2 1959.