Tore Torstad

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Tore Torstad
Personalia
Tore Torstad.JPG
Født: 15. mai 1953
Bortgang: 7. mai 2019 (65 år)
Bosted: [1] Harstad kommunevåpen.png Harstad og Oslo kommunevåpen.png Oslo
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Verv: speiderstyremedlem
og generalsekretær

Tore Torstad (født 15. mai 1953, død 7. mai 2019) var medlem av speiderstyret i Norges speiderforbund fra 1988 til 1992 og generalsekretær i forbundet fra 2002 til 2007.

Verv og ledergjerning

Speiderbakgrunn

Om Tore Torstad

Nettsiden www.speiding.no ved Kirvil Kaasa skriver minneord ved Tores bortgang i 2019:

Faksimalie speiding no.JPG
Tidligere generalsekretær i Norges speiderforbund, Tore Torstad, døde uventet tirsdag 7. mai, 65 år gammel. Det er mange speidere som nå savner Tore. Han hadde en omgangsform som skapte tillit og innbød til godt samarbeid. Han var genuint interessert i andre og blir omtalt som varm og raus. Speidernettverket hans var stort, og han fikk speidervenner i alle aldre. Tore Torstad hadde sin speiderbakgrunn fra Harstad og Nord-Norge. Han arbeidet aktivt i kretsen og var også aktiv i speidersamarbeidet i Nord-Norge. Blant annet ledet han landsdelsleiren i Harstad i 1991. Tore var en engasjert tillitsvalgt på flere plan og hadde verv i Speiderstyret i to perioder. Senere gjorde han speidingen til sitt yrke – først som prosjektkoordinator i Norges speiderforbund, deretter som generalsekretær i fem år fra 2002. Han var også den første generalsekretæren for Speidernes fellesorganisasjon fra 2003. I rollen som generalsekretær var Tore lyttende og åpen, men bestemt når det trengtes. Han var opptatt av speiderbevegelsens ideal og formål om å utvikle unge mennesker til selvstendige og ansvarsbevisste individer. Tores samfunnsbidrag strakte seg langt ut over Norges grenser. Han hadde et glødende engasjement for Afrika. På NSFs ulike prosjekter i afrikanske samarbeidsland, som for eksempel i Lesotho, Kenya og Malawi, var han en pådriver og en aktiv støttespiller i utviklingen av speiderforbundene der. Selv om Tore ikke hadde noen speiderverv de siste årene, var han hele veien opptatt av arbeidet i forbundet og fulgte med på stort og smått. Inntil det siste hadde han jevnlig kontakt med Speiderstyret gjennom interesserte spørsmål og verdifulle innspill, basert på sin lange og mangfoldige speidertid.
Vi lyser fred over Tore Torstads minne.

Hederstegn og utmerkelser

Tildelt Sølvulven, 2004, [1], med følgende begrunnelse:

Forbundets generalsekretær har sin speiderbakgrunn fra Harstad og Nord-Norge. Har arbeidet aktivt i kretsen og i det spesielle Nord-Norgesamarbeidet. Han var leder av landsdelsleiren i 1991. Han har også sittet i speiderstyret i to perioder. Har i de senere årene gjort speidingen til sitt yrke, først som prosjektkoordinator i NSF og de to siste årene som forbundets generalsekretær. I sitt arbeid har han lagt ned en stor innsats ut over det man vanligvis kan forvente. Han har en stor kontaktflate og bruker denne i sitt arbeid.

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbunds sentrale organisering Verdensborger-KM-Vandrer-fra 2015.jpg Nasjoner og stater i speidersamarbeid med Norge

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
  2. Lederbladet, nr. 4 1988, Norges speiderforbund.
Vet du mer om "Tore Torstad"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!