Trinn 3

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Fra nettstedet www.speiding.no.

Trinn 3

Speiderbasen.JPG

2014: Fra nettstedet speiderbasen, Norges speiderforbund, 2014:

Trinn 3: Praktisk speiderledelse er det siste trinnet i grunntreningen. Når du har gjennomført hele grunntreningen, har du gjort deg fortjent til «Bronseknappen». Den deles vanligvis ut av kretsen.

Kurset "Praktisk speiderledelse" bruker naturen som ramme for læring og friluftsliv som metode – akkurat som ellers i speideren. Kurset kan også ha samfunnsengasjement som ramme, og da bruker man et prosjekt som patruljeoppgave i kurset.

Et av hovedtemaene for kurset er ledelse av medledere. Kurset gir deg de kunnskaper og ferdigheter som behøves for at du skal kunne lede arbeidet i en enhet i din speidergruppe. Praktisk speiderledelse fokuserer på speidermetoden som helhetlig tankegang og har speidermetoden som rød tråd i kursgjennomføringen. På kurset får du prøve deg som patruljefører for andre speiderledere under en tur på fjellet, i skogen eller i kanoen på et stille skogstjern (eller under gjennomføring av et prosjekt for kurs med ramme samfunnsengasjement). Gjennom tilbakemelding og evaluering får du mulighet til å reflektere over din egen lederstil. Kurset gir deg også en forståelse for speidingens verdigrunnlag og setter deg i stand til å kunne overføre dette til dine speidere og speiderledere gjennom ord og handling.

Praktisk speiderledelse veksler mellom teori, diskusjoner og praktiske øvelser og går over én helg. Kurset er anbefalt for enhetsledere, men er obligatorisk for alle som ønsker å fullføre grunntreningen i Norges speiderforbund. [1]

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. [1] Speiderbasen, Norges speiderforbund
  2. Merket er lastet ned fra og fås kjøpt i nettbutikken https://speider-sport.no/ [2]
Vet du mer om "Trinn 3"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!