Trondheim studentspeidergruppe

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Trondheim studentspeidergruppe
Stiftet: 13. september 1956
Korps: Se studentspeiding i Norge
Forbund: Frittstående gruppe, tidl. del av Studentspeiderrådet
Kommune: Trondheim
Fylke: Sør-Trøndelag
Trondheim studentspeidergruppe (tidligere Trondheimstudentenes speidergruppe) (TSSG) er en selvstendig gruppe. Det vil si at gruppa ikke hører til under et Forbund.
Les mer om speidingen i Trondheim kommune Trondheim kommunevåpen.png

Område

Gruppa er for studenter i Trondheim.

Historie

TSSG ble stiftet som en studentorganisasjon i 1956. Forut for dette hadde det i flere år eksistert ulike roverlag ved NTH. På 50-tallet begynte kvinnene å gjøre sitt inntog ved NTH, og noen av dem var aktive speiderpiker. Da ingen av de daværende speiderforbundene aksepterte et roverlag med medlemmer av begge kjønn, sto man bare med ett alternativ igjen: Å stifte en uavhengig speidergruppe. Siden den gang har TSSG vært åpen for medlemmer av alle kjønn, forbund og nasjoner.

Tilknyttet TSSG er også roverlaget GibGob RL (tidligere NTH RL). GibGob holder kontakt mellom Norges speiderforbund, Sør-Trøndelag krets (NSF) og TSSG.

Tidligere, da det var flere aktive studentspeidergrupper, var TSSG organisert under Studentspeiderrådet sammen med blant annet Oslostudentenes speidergruppe og BSSG. Gruppa er organisert som en studentforening og har sterke bånd til NTNU (tidligere NTH), og mange av møtene arrangeres fremdeles på Gløshaugen. Gruppa er åpen for alle studenter i Trondheim. Medlemsmassen varier fra år til år, men den pleier å ligge rundt 20-30. De fleste medlemmene har bakrunn fra andre speidergrupper, mens andre har det ikke. Aktivitetene er basert på elementer fra speider- og studentlivet. Det arrangeres møter en eller to ganger i uka og turer ofte flere ganger i måneden.

Studentspeiding ikke nødvendigvis er som vanlig speiding. Her møter den tradisjonelle speidingen studentlivet, speidere møter ikke-speidere og nordmenn møter utvekslingsstudenter.

Speiderhus, - hytter og møtesteder

  • Gruppen eier Duddelibu i Selbu kommune. Hytta er jevnlig i bruk av gruppa selv, andre studentforeninger og speidergrupper i Trondheimsområdet.
Se også artikkelsidene om andre speiderhus, -hytter og -leirsteder.

Gruppeledere

Oversikt over verv i TSSG finnes på TSSGs nettsider.

Turer

Årstall Turer Sted / kommune Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Gruppeavis

TSSG har sin egen internavis, TSSG-nytt som kommer ut sporadisk. Foreløpig siste utgivelse var i desember 2009.

Utklipp og minner

Om Trøndelag

Les mer om speidingen i Trøndelag fylke Trøndelag fylkesvåpen.png

Om studentspeiding i Norge

Les mer om studentspeiding i Norge

Eksterne lenker

Trondheim studentspeidergruppe