Tsjekkoslovakia

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Tidl. flagg Tsjekkoslovakia
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Tsjekkoslovakia og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Tsjekkoslovakia

Nasjoner og tidl. stater som er nevnt med navn i artiklene om Tsjekkoslovakia må sees i en historisk sammenheng og ikke nødvendigvis dagens nasjon med sammenfallende navn. Historisk bakgrunn er valgt å tatt med her i Speiderhistorisk leksikon for å gi et bilde av landet Tsjekkoslovakia, se også gjerne oversikten over tidl. nasjoner og kolonier og kategori:Tsjekkoslovakia nederst i artikkelen.

Fra wikipedia.org:

Mange nye stater tok form etter den første verdenskrig. Tsjekkoslovakia ble til gjennom løsrivelse fra Østerrike-Ungarn. Etter kommunismens fall i 1989 ble Tsjekkoslovakia bestemt oppløst, og ble delt i de nåværende statene Tsjekkia og Slovakia.

Les mer om speidingen i Tsjekkia Flagg Tsjekkia.png
Les mer om speidingen i Slovakia Flagg Slovakia.png

Glimt fra historien

1924: Tsjekkoslovakia hadde totalt 26.114 speidergutter. [1]

1928: Tsjekkoslovakia hadde totalt 23.563 speidergutter og ledere. [2]

Tsjekkoslovakia var med som stiftelsesland av International Council, senere WAGGGS.

Forbund i Tsjekkoslovakia

Leirsteder i Tsjekkoslovakia

Arrangementer i Tsjekkoslovakia

Årstall Arrangementer i Tsjekkoslovakia Land / sted Antall deltakere Referanser
1922 Sommertur til Tsjekkoslovakia, Møre krets (Norsk Speidergutt-Forbund) Flagg Tsjekkia.png Tsjekkoslovakia 16 deltakere [3]
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Om norske forbindelser til Tsjekkoslovakia

Om innvandring til Norge fra ulike land, fra nettstedet wikipedia.org/wiki

Ungarerne kom til Norge etter opptøyene i 1956, tsjekkerne kom etter 1968, og chilenerne etter 1973. Arbeidsinnvandringen som begynte i 1960-årene – først fra India og Pakistan, utvidet seg og etter hvert til å omfatte flere land. Fra 1970-årene av kom flyktninger fra Vietnam, Irak, Jugoslavia, Afghanistan og flere andre land. Utvidelsen av EU med åtte nye medlemsland i Øst-Europa den 1. mai 2004 ga lettere adgang til innreise og opphold i Norge for borgere fra disse landene, mest fra Polen og Litauen. Dessuten har det de siste ti årene kommet et økende antall kvinner fra særlig Russland, Thailand og Filippinene for å gifte seg med norske menn. Innvandringen til Norge kan forklares både med behov og muligheter i det norske samfunnet, og med forhold i samfunnene som innvandrerne har reist fra.

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Tsjekkoslovakia

Hederstegn og utmerkelser i Tsjekkoslovakia til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser