Verdensleir Genève, Sveits, International Council, 1927

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Verdensleir Genève, 1927
Om leiren
Sted: Genève
Land: Flagg Sveits.png Sveits
Deltagertall: 400 (22 nasjoner)
Dato 1927
Den norske kontingenten
Les mer om speidingen i Sveits Flagg Sveits.png

Verdensleir Genève, Sveits, International Council, 1927

400 speidere og ledere fra 22 nasjoner møttes til en verdensleir for jenter. [1]

Den norske kontingenten

Kontingentledelsen

  • Kontingentleder:

Troppene

Deltagere: Minst 14 fra Norge

Reisen

Minner og omtaler fra leiren

Troms krets (NSPF) har denne historien om Verdensleir Genève, Sveits, International Council, 1927 i Norsk Speiderpikeforbund gjennom 25 år, 1946:
Nspf 25aar 2.jpg

(…) I 1927 våget vi oss utenfor landets grenser, idet 5 speiderplker fra kretsen deltok i den internasjonale leir i Parc lÀriane utenfor Geneve, sammen med speiderpiker fra 22 andre nasjoner. Det ble en uforglemmelig opplevelse for deltagerne. Reiseruten var også lagt slik an at vi skulle få se mest mulig, så vi fikk et aldri så litet inntrykk av København, Berlin, München, Zürich, Paris, Brüssel og Rotterdam. (…) Enkelte pussige episoder setter seg alltid fast etter en slik tur og en av disse er: To speiderpiker fra Troms har etter en anstrengende butikkrunde satt seg, halvt begravet i pakker, for hvile på trappen til posthuset i Geneve - her var det da ingen som kjente dem, og her følte de seg trygge. Men hva skjer? En bil stanser opp, og en norsk stemme roper ut: «Skal ikke dere på foredraget da?» Det var selve foredragsholderen, generalsekretær Lange som spurte, og vi som hadde tenke å glimre med vårt fravær på det foredraget. (…) [2]

Minneprodukter fra leiren

Hver leir har sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Om internasjonalt samarbeid

Eksterne linker

Referanser