Vietnam

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Vietnam
Kart over Asia, illustrasjon fra wikipedia.org [5].
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Vietnam og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Vietnam

Fra wikipedia.org:

Vietnam, offisielt Den sosialistiske republikk Vietnam, er et land i Sørøst-Asia ut mot Sørkinahavet. Det grenser til Kina i nord, Laos i nordvest og Kambodsja i sørvest. Tidl. et fransk protektorat, som Fransk Indokina. Vietnam var i store deler av 1900-tallet involvert i forskjellige kriger. [1]

Glimt fra historien

Vietnamesiske speidere i Norge, det vietnamesiske speiderforbund i Norge, foregikk innen Norges speiderforbund i 1980-årene og uten mye formaliteter.

2014: Vietnam står på listen over potensielle medlemmer i WOSM i 2014. [2]

Forbund i Vietnam

2019: Vietnams forbund for både jenter og gutter er Vietnamese Scout Association. [3] [4]

Leirsteder i Vietnam

Arrangementer i Vietnam

Årstall Arrangementer i Vietnam Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [6]

Om norske forbindelser til Vietnam

Om innvandring til Norge fra ulike land, fra nettstedet wikipedia.org/wiki

Ungarerne kom til Norge etter opptøyene i 1956, tsjekkerne kom etter 1968, og chilenerne etter 1973. Arbeidsinnvandringen som begynte i 1960-årene – først fra India og Pakistan, utvidet seg og etter hvert til å omfatte flere land. Fra 1970-årene av kom flyktninger fra Vietnam, Irak, Jugoslavia, Afghanistan og flere andre land. Utvidelsen av EU med åtte nye medlemsland i Øst-Europa den 1. mai 2004 ga lettere adgang til innreise og opphold i Norge for borgere fra disse landene, mest fra Polen og Litauen. Dessuten har det de siste ti årene kommet et økende antall kvinner fra særlig Russland, Thailand og Filippinene for å gifte seg med norske menn. Innvandringen til Norge kan forklares både med behov og muligheter i det norske samfunnet, og med forhold i samfunnene som innvandrerne har reist fra.

Vietnamesiske speidere i Norge, det vietnamesiske speiderforbund i Norge, foregikk innen Norges speiderforbund i 1980-årene og uten mye formaliteter.

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Vietnam

Hederstegn og utmerkelser i Vietnam til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser

  1. Opplysninger fra wikipedia.org [1]
  2. Opplysninger fra wikipedia.org [2]
  3. Opplysninger fra wikipedia.org [3]
  4. Opplysninger fra wikipedia.org [4]