Østlandsprosjektet

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Østlandsprosjekter er i dag et uformelt samarbeidsorgan på Østlandet for kretsene Asker og Bærum (KFUK-KFUM), Buskerud krets (KFUK-KFUM), Hedmark og Oppland krets (KFUK-KFUM), Oslo krets (KFUK-KFUM), Romerike krets (KFUK-KFUM) og Østfold krets (KFUK-KFUM). Gjennom prosjektet koordineres gjennomføring av kurs som er tillagt kretsleddet slik at disse kan tilbys regelmessig til alle medlemmene i kretsene.

Området

Prosjektet dekker Østlandskretsene Asker og Bærum (KFUK-KFUM), Buskerud krets (KFUK-KFUM), Hedmark og Oppland krets (KFUK-KFUM), Oslo krets (KFUK-KFUM), Romerike krets (KFUK-KFUM) og Østfold krets (KFUK-KFUM).

Historien

Østlandsprosjektet har sin opprinnelse fra Ekspansjonsråd for kretsene Asker og Bærum (KFUK-KFUM), Hedmark og Oppland krets (KFUK-KFUM), Oslo krets (KFUK-KFUM), Romerike krets (KFUK-KFUM) og Østfold krets (KFUK-KFUM) som varte fra 1. november 2006 til 31. desember 2009. Det var perioden da Nina Herstad var ansatt som ekspansjonssekretær. Kretsene lønnet sekretæren i forhold til kretsens størrelse. Formålet med prosjektet var naturlig nok vekst. I Oslo ble det 2-3 grupper ut av det. Hele ladet var delt inn i lignende Ekspansjonsråd. Kretsene Vestfold krets (KFUK-KFUM), Buskerud krets (KFUK-KFUM), Telemark krets (KFUK-KFUM), og Agder krets (KFUK-KFUM) var del av et annet Ekspansjonsråd. En bivirkning av prosjektet var at det ble et miljø for kretsledere. Med 2-3 møter per år i Ekspansjonsrådet ble det pratet en del om det å være kretsleder. Det kom frem at alle (også de største) hadde utfordringer med å arrangere og avholde de tre kursene forbundet overlot til kretsene å arrangere (Patruljeførerkurs Oppdrag Nord, Patruljeførerkurs Oppdrag Sør, og Lederkurs Program).

Når prosjektet ble lagt ned fortsatte Asker og Bærum (KFUK-KFUM), Hedmark og Oppland krets (KFUK-KFUM), Oslo krets (KFUK-KFUM), Romerike krets (KFUK-KFUM) og Østfold krets (KFUK-KFUM) samarbeide med å avholde felleskurs og at roverne gjensidig inviterte de andre kretsene til å delta på roverarrangement. Samarbeide gikk under navnet Østlandsprosjektet.

Buskerud kontaktet i 2010 prosjektet med ønske om å være med på ordningen om å dele på gjennomføringen av kurs. 23. oktober 2010 ble Buskerud krets (KFUK-KFUM)[1] ønsket velkommen med i prosjektet.

I 2010/2011 ble det laget et Kursledermerke og et Kursstabsmerke.

Østlandsprosjektet har ingen formel plass i KFUK-KFUM forbundets organisasjon. Det er et frivillig samarbeid med få regler men med noen få retningslinjer for økonomi i forhold til gjennomføringen av felles arrangement.

Eksterne lenker

Referanser

  1. Møtereferat, Østlandsprosjektet, Kretsforum, Hadeland Hotell, 23.10.2010