Brukerdiskusjon:Gunnar01

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Hei

I utgangspunktet så skal vi vel ikke ha forbundsetternavn på gruppene, men korpstilknytning skal være med. Her i Bergen og Hordaland har jeg og grupper med samme navn. Har to Godvik-grupper. Har brukt forbundsetternavn på Godvik 1 KFUK og Godvik 1 NSPF. Har ikke brukt komma slik jeg ser du har gjort. Har aldri sett bruk av komma i slike gruppenavn. Har også to 4. Laksevåg-grupper. Siden de har vært stiftet to ganger, uten noen felles ting så kalte jeg den ene 4. Laksevåg KFUM og den andre 4. Laksevåg (Norsk Speidergutt-Forbund). Har også flere av Bergens-gruppene som har vært lagt ned og startet opp igjen. De har jeg bare lagt inn en gang. Ser også litt utfordringer med en del grupper som har fjernet nummeret og kun beholdt navnet. (f.eks. 1. Ekerhovd blir til Ekerhovd) Disse har jeg foreløpig lagt litt på vent. Og ved sammenslåingen av KFUK og KFUM har mange slått seg sammen, og alle gruppene har nå KFUK-KFUM-speiderne som etternavn.

Har også litt utfordringer med kretser. Har (tror jeg) fire Bergen krets, tre Hordaland, to Bjørgvin og to med Voss og Hardanger.

Artig å lese alt dere har fått lagt inn om speiderarbeidet i Fredrikstad området.

Skulle ønske jeg hadde mye bedre tid til å få lagt ut enda mere.

Speiderhilsen Jostein Træen - Blå Elg

komma

Ok, skal forsøke og fjerne kommaene. Da blir det slik: feks: Speidergruppe 1 KFUK

Best at det blir likt. Hvis du trenger, har jeg oversikten over KFUK og stiftelses år, og en årsberetning fra KFUK 1959.

==

Hei Her er en fil som inneholder 5.Fredrikstad : Fil:Speideren-1925-01-s.jpg

Jostein Træen

==

Flott, denne gruppa gikk inn noen år etterpå, men skal sjekke historien fra de glade 50- og 60-tallene, da enhver kjøkkenkrok hadde sin egen gruppe. Takker!

Sjå diskusjonen eg har innleidd på Speiderhistorisk leksikon:Diskusjonsforum. Elles signerer du automatisk ved å skrive fire tilder, slik: ~~~~ --Eirikub 1. des 2011 kl. 00:52 (CET)

Styrkelister

Hei, Gunnar! Fint at du legg inn informasjon frå styrkelistene. :-) Veit du om Speideren hadde strykelister kvart år, og i tilfelle kor langt fram i tid dei hadde det med? Og kor mykje har du tilgang på? Eg trur forbundskontoret har Speideren og Lederen innbunde ganske langt framover, men nok ikkje heilt komplett. Får sjå på det neste gong eg er innom. --Eirik Ulltang Birkeland 12. apr 2012 kl. 14:43 (CEST)


Styrkelister var forbundet hellige ku i de år det var sterkt vekst, samtidig som ulik økonomi og redaktører ga sjanse til å legge dette ved Speideren/Lederen. Noen år er det bare korte utdrag som blir presentert, mens andre år er hele lagt ved. (Andre år tror jeg de ble sendt kretsene, slik at de ikke kommer frem i de innbundne utgavene jeg har. Skal lage en oversikt over 1920 - 60 for Speideren og kanskje legge de ut, slik at flere får gleden av de. Fin informasjonskilde dette, både mht. troppene og personenes vandringer og dobbeltjobb i mange grupper. En kan ofte se at avdelingsledere tar litt ekstra ansvar inne i mellom i flere grupper. Ser jeg detter innom fjordlandskapet nord for Bergen i det jeg legger ut serier fra kretsene, uten å vite annet enn gruppenavnet. Legger ut info til kvelden! --Gunnar01 12. apr 2012 kl. 14:57 (CEST)