Kretsleir Tydal 2003, Sør-Trøndelag krets (NSF)

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Karolinerleiren 2003
Karolinerleiren2003.jpg
Kretsleir for: Sør-Trøndelag krets (NSF)
Forbund: Norges speiderforbund
Dato: 2.9. august 2003
Kommune/sted: [1] Tydal kommunevåpen.png Tydal, Essandsjøen
Leirsjef: Torberg Schnitler
Karolinerleiren var nye Sør-Trøndelag krets (NSF) sin første kretsleir sommeren 2003. Leiren hadde mottoet Lev med fjellet!

Sted

Leiren fant sted i det åpne fjellandskapet i utkanten av Sylan, nærmere bestemt ved Sankåvika i Essandsjøen innenfor Ås i Tydal.

Om leirens program og gjennomføring

Leiren hadde blant annet haik i General Armfeldts fotspor og kano- og badeaktiviteter i Essandsjøen.

Deltakere

Leiren hadde ca 160 deltakere fra Norge, Sverige og Finland.

Nasjoner:

Dagsorden

Pris

Leiravis

Leirsang

Minner og omtale fra leiren

Organisering

Leirens bakgrunn og planlegging

Leirstedet var lagt til området hvor minst 3000 karolinere frøs i hjel nyttårshelgen 1718/1719. Dette hendte mens karolinerne under ledelse av General Armfeldt var på vei fra Ås i Tydal over til Handøl i Sverige, etter et mislykket angrep på Trondheim. En karoliner var en soldat under svenskekongen Karl XII. Derav har leiren fått navnet Karolinerleiren.

Leirens to hovedgater var General Carl Gustav Armfeldts gate og General Vincent Buddes gate. Roverne ble forlagt i gaten Kronprinsens batteri, mens lederne var å finne i Dronningens skanse. Midt i leiren var Markedtenteri, Lasarett og informasjon. Her var det altså mulig å handle i kiosken, hente mat og delta på patruljeførermøter.

Minneprodukter fra leiren

Hver leir hadde sine minneprodukter, det være seg leirminnebøker, leirhefter, diplomer, postkort, frimerker, poststempler, krus, belter og kniver, flagg og -vimpler, skjerf, merker, metallmerker, T-skjorter lydopptak, film og video og annet. Alle har sine egne artikkelsider, hvor du kan finne ut mer om disse. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[1]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Kretsleir Tydal 2003, Sør-Trøndelag krets (NSF)"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!