NSFs Hederstegn

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

NSFs Hederstegn

NSFs Hederstegn er hederstegn nr 2 i Norges speiderforbund.

Clip image002.jpg
NSFs Hederstegn, stoffmerke til speiderskjorten

Statutter

Hederstegnet er Norges speiderforbunds erkjentlighet og kan tildeles aktive ledere. Disse må ha gjort speidersaken en særlig stor tjeneste, eksempelvis vist initiativ og engasjement til løsning av større oppgaver.

Hederstegnet overrekkes av speidersjefen eller en oppnevnt stedfortreder. Speiderstyret foretar tildeling etter innhentede opplysninger på eget skjema. Det er viktig at kretsen også gir sinn fullmakt.

Hederstegnet

Norges speiderforbunds Hederstegn er: Norges speiderforbunds merke, Kløverliljen, 2,5 cm i tverrmål, utstanset i fargene grønn og blå, emaljert med «gull» markeringer. Hederstegnet følges med et brodert merke og et diplom.

Mottakere av NSFs Hederstegn

År Navn Gruppe / enhet Bosted / kommune Referanse
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1] [1]

NSFs Hederstegns utforming

Hvert speiderforbund og korps hadde sine hederstegn, brukt i kortere eller lengre perioder og de fleste har sine artikkelsider i Speiderhistorisk leksikon, hvor du kan finne ut mer. Har du noen effekter av disse hederstegnene, kan du sikkert få en god slump penger, men bedre samvittighet ved å gi disse med en historie, til en av Norges speidersamlinger. Og er du samler selv, husk at det er mye kopiert der ute. Kanskje du selv har noen effekter, send gjerne et bilde til oss - red[at]speidermuseet.no[[2]] På forhånd takk!

Utklipp og minner

Mer om

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Merk! Dette er kun en utarbeidet oversikt over de opplysninger og artikler
    som er lagt ut i Speiderhistorisk leksikon, her er det behov for lokal kunnskap!
  2. Opplysninger om Arnt Øvreness er arbeidet frem etter hans oversendte dokumenter, tekst og e-postkorrespondanse for bruk i Speiderhistorisk leksikon, med Gunnar Stromness-Andresen i 2022
Vet du mer om "NSFs Hederstegn"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!