Globalaksjonen 2017-2018

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Globalaksjonen 2017-2018
KM-Globalaksjonen 17-18 Stoffmerke (1).JPG
Forbund: Norges KFUK-KFUM-speidere
Startår: 15. september 2017
Sluttår: 1. februar 2018
Les mer om speidingen i Sri Lanka Flagg Sri Lanka.png

Årets aksjon

Globalaksjonen arrangeres lokalt i tidsrommet 15. september til 1. februar. Globalaksjonen 2017-2018 har fokus på økonomisk rettferdighet og etisk handel. Økonomisk rettferdighet handler om at ingen mennesker skal leve i fattigdom.

Globalaksjonen er KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge sin solidaritetsaksjon. Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere er eiere av en egen bistands- og solidaritetsorganisasjon, KFUK-KFUM Global. Global støtter ulike prosjekter hos våre KFUK- og KFUM-partnere i sør.

Hva går pengene til? Globalaksjonen i år 2018 har fokus på økonomisk rettferdighet og etisk handel. Økonomisk rettferdighet handler om at ingen mennesker skal leve i fattigdom. Penger som samles inn til Globalaksjonen støtter dette arbeidet på Sri Lanka, men bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land.

Aksjonsmateriellet sendes ut i uke 34. Aksjonspakka har blitt sendt ut til alle speidergruppene. Denne inneholder informasjon, plakater, id-merker, takkekort mm. Trenger gruppene flere innsamlingsbøsser og annet materiell kan det bestilles fra forbundskontoret.

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser