Speiderne i Norge

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Opprettet 11. oktober 2003, byttet navn til Speiderne i Norge (kortform: Speiderne) i 2022.

Speidernes fellesorganisasjon ble etablert 11. oktober 2003 og er en sammenslutning av de to selvstendige speiderforbundene i Norge; Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere.

Speidernes fellesorganisasjon skal utvikle og styrke speiderarbeidet i Norge slik at flest mulige, barn og unge, opplever utvikling i et arbeid basert på den internasjonale speiderbevegelsens mål, prinsipper og metoder slik de er beskrevet i lover for WAGGGS og WOSM.


Ledere

Ledervervet i Speidernes fellesorganisasjon går på omgang mellom de to speiderforbundene med to års perioder. Ledervervene følger kalenderårene.


Glimt fra historien, år for år

2003: I Årsmelding for 2003, Norges speiderforbund kan vi lese om Speiderne i Norge:

Speidernes fellesorganisasjon ble etablert i oktober 2003, og består av Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere. Forbundets medlemskap i WAGGGS og WOSM ivaretas gjennom denne overbygningen. Fram til 2006 er det Norges speiderforbund som har leder og sekretariat for Speidernes fellesorganisasjon. Norges speiderforbund har også International Commissioner for WOSM denne perioden, mens Norges KFUK-KFUM-speidere har International Commissioner for WAGGGS. Carsten HP Johansen har vært leder for Speidernes fellesorganisasjon, Lars Atle Andersen har vært IC for WOSM og Tore Torstad har vært generalsekretær siden etableringen i oktober 2003. Norges KFUK- KFUM-speidere har nestleder og IC WAGGGS. Øvrige medlemmer av styret i Speidernes fellesorganisasjon fra Norges speiderforbund er Ingrid Nordbø og Bjørn Harald Hamre. [1]

Utklipp og minner

Mer om

KM-speidernelogouten tekst.jpg Norges KFUK-KFUM-speidere NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbunds sentrale organisering

Eksterne lenker

Referanser

  1. Årsmelding for 2003, 2004, Norges speiderforbund.
Vet du mer om "Speiderne i Norge"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!