Nettverk for sjøspeiding

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk

Nettverk for sjøspeiding

Nettverk for sjøspeiding består av alle grupper i Norges speiderforbund som driver med sjøspeiding, samt alle ledere og rovere i disse gruppene.

Kontaktseminar sjø

Kontaktseminaret arrangeres tredje helgen i januar hvert år, og er åpent for alle ledere og rovere i nettverket. Kontaktseminaret fungerer som ”årsmøte” for sjøspeidermiljøet, og det er her man diskuterer saker av felles interesse, fremtidige arrangementer, program og prinsipper for øvrig.

Sjøpeff

SjøPeff er peffkurs med sjø som ramme. Kurset er i prinsippet åpent for alle patruljeførere og assistenter i NSF, men pga. bruken av båter i kurset er det en fordel med litt sjøerfaring. Kurset arrangeres normalt i mai/juni hvert annet år.

Emnekurs/seilas

Hvert år, i slutten av august arrangeres enten et emnekurs i sjøspeiding eller en felles seilas. Emnekursene har som tema saker som er av interesse for ledere og rovere i sjøspeidergruppene. Temaene kan være av teknisk, praktisk eller teoretisk art. Seilas i sør/øst/vest er arrangementer hvor temaet på emnekurset er praktisk bruk av båter i sjøspeiderarbeidet. Et slikt arrangement gir ledere og rovere i de gruppene som ikke har adgang til større båter i det daglige arbeidet, anledning til å seile skøyter.


Sjøspeiderleir

Sjøspeidermiljøet har siden 1986 arrangert nasjonal sjøspeiderleir hvert fjerde år. Leiren har tradisjonell speiderform, men arrangeres med spesiell fokus på sjøen som ramme. Sjøspeiderleiren i 2014 blir på Randøya.

Armadaer

De siste 10 årene har sjøspeidermiljøet arrangert armadaer til store begivenheter. En armada er en eskadreseilas med mange seilbåter som drar sammen mot et mål. Den første store armadaen var i 1995, da man seilte fra Norge til verdensjamboree i Nederland, sammen med danske, islandske, finske, polske, irske, britiske og nederlandske sjøspeidere. I 1997 hadde man armada langs norskekysten fra Oslo til Trondheim i forbindelse med landsleiren på Austrått. I 2001 seilte man fra Trondheim til Fredrikstad til 2001 Urban.

Andre prosjekter

I tillegg har nettverket også andre prosjekter, for å sikre miljøets utvikling og for å utvikle programmateriell for sjøspeidergrupper. Nettverket deltar også i det europeiske sjøspeiderforumet Eurosea, som arrangeres hvert tredje år. [1]

Ledere av Nettverk for sjøspeiding

Årstall / periode Ledere gjennom tidene Krets/krins Referanser
Har du flere opplysninger?
Bidra selv, eller send oss en e-post
[1]

Medlemmer av Nettverk for sjøspeiding

Årstall / periode Medlemmer gjennom tidene Krets/krins Referanser
Har du flere opplysninger?
Bidra selv, eller send oss en e-post
[2]

Utklipp og minner

Om sjøspeiderarbeidet

Båtmannsmerket-Speider-NSPF-1965 (1).jpg Sjøspeiderarbeidet

Om Norges speiderforbund

NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Opplysninger fra nettstedet www.speiding.no, november 2014
Vet du mer om "Nettverk for sjøspeiding"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!