Bjørn Erling Gabrielsen

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Bjørn Erling Gabrielsen
Personalia
2010 Bjørn E Gabrielsen.jpg
Født: 27. januar 1964
Bosted: [1] Fredrikstad kommunevåpen.png Fredrikstad
Speiderbakgrunn
Forbund: Norsk Speidergutt-Forbund
og Norges speiderforbund
Korps: Frikirkens speiderkorps
Grupper: Fredrikstad FSK og 6. Fredrikstad
Verv: gruppeleder og koninuitetsbærer

Verv og ledergjerning

Bjørn Erling Gabrielsen betegnes som en primus motor og en leder som bryr seg, ikke bare i egen gruppe,
men også for andre i hans krets, han er alltid til stede, med klart program, omtanke og humor.

Speiderbakgrunn

Bjørn Erling Gabrielsen trådde sine speidersko i 6. Fredrikstad.

Om Bjørn Erling Gabrielsen

Bjørn Erling Gabrielsen er opptatt av barn og ungdom, menigheten og friluftsliv. Han er gift med Tone og alle deres tre barn har vært engasjert i speideren,

Hederstegn og utmerkelser

Visespeidersjef Heidi Andersen overrekker Bjørn Erling Gabrielsen IF-prisen, 2009 (Foto: Fredriksstad Blad Tekst: Blix/NSF)
If-prisen 2009 gikk til Bjørn Erling Gabrielsen i Fredrikstad FSK, for hans utrettelige engasjement for aktiviteter som både skaper samhold i gruppa og også favner utenfor speideren.
Bjørn Erling Gabrielsen (46) har vært leder i speideren i en årrekke og forrige måned fikk han If-prisen 2009 for sin gode innsats. If-prisen er en del av samarbeidsavtalen mellom Norges speiderforbund og If Skadeforsikring. Den gis til speidergrupper eller enkeltmedlemmer som har gjort en ekstra innsats for lokalsamfunnet eller for speiding i året som har gått. Prisen består i tillegg til heder og ære av 15 000 kroner, og gikk i år i sin helhet til Gabrielsen. Bjørn Erling Gabrielsen får prisen for sitt utrettelige engasjement for en rekke arrangementer som skaper samhold i gruppa og for aktiviteter som også favner deltakere utenfor speidergruppa. Juryen trekker frem at Gabrielsen betegnes som en primus motor og en leder som bryr seg, ikke bare i egen gruppe, men også for andre i hans krets. Han er alltid til stede, med klart program, omtanke og humor. Han ber på eget initiativ alle speidere i kretsen på kino og karneval i løpet av året og arrangerer bursdagsselskaper med friluftsaktiviteter som fremmer speiderarbeidet i lokalsamfunnet. I tillegg viste han stort engasjement i forbindelse med åpningen av Ytre Hvaler Nasjonalpark i fjor høst, hvor han dro med seg flere til et særdeles godt bidrag på vegne av speiderne. Bjørn Erling Gabrielsen er også en av drivkreftene bak speiderhytta på Ørmen, heter det i juryens begrunnelse.

Utklipp og minner

Mer om

Fsk korpsmerke utsnitt.jpg Frikirkens speiderarbeid NSF logo kløverlilje.PNG Norges speiderforbund Lilje.JPG Norsk Speidergutt-Forbund

Eksterne lenker

Referanser

  1. Her er det tatt utgangspunkt i dagens oppdeling av fylker og kommuner og lagt til evnt. tidl. benevnelser for disse. Hvis det ikke er opprettet en egen artikkelside for disse, vil denne bli søkbar og kategorisert etter dagens oppdeling.
Vet du mer om "Bjørn Erling Gabrielsen"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!