Karl-Erik Onstad

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Karl-Erik Onstad
Personalia
KEO.jpg
Født: 13. oktober 1955 (65 år)
Bosted: Fredrikstad
Speiderbakgrunn
Forbund: Norges speiderforbund
Grupper: 1. Fredrikstad
Viktige verv: Visespeidersjef
og kretsleder
Artikler om Fredrikstad-distriktets speiding gjennom tidene, speidergrupper, kretser, avdelinger, leirer, hus, hytter, leirsteder, personer og litteratur

Alfabetisk: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWYZÆØÅ Numerisk: 12345678910
Les mer om speidingen i Fredrikstad kommune Fredrikstad kommunevåpen.png

Karl-Erik Onstad (født 13. oktober 1955) var medlem av speiderstyret i Norges speiderforbund fra 2010 til 2018. Fra 2014 til 2018 var han visespeidersjef. Han har ellers vært primus motor i Fredrikstad krets siden 1990-årene, sammen med Erik Bodahl-Johansen.

Speiderbakgrunn

Karl-Erik Onstad er speider i 1. Fredrikstad.
Speider-, rover- og lederbakgrunnen er der i fra.

Tidligere speidererfaring:

Ledergjerning

Om Karl-Erik Onstad

Karl-Erik Onstad driver en trelastfabrikk i Missingmyr. I egen gruppe har Karl-Erik Onstad diverse lederverv, hvorav flere år som gruppeleder. Erfaring fra kretsstyrene i Fredrikstad krets i flere tidsepoker, ansvarlig for kretsleir, med å etablere Fredrikstad Speiderråd sammen med Fredrikstad kommune. På forbundsplan deltatt i flere komiteer og utvalg. Har således fartstid fra forbundskontorene i Møllergata, Øvre Vollgate og nå sist St. Olavsgt. Han har hittil fått oppleve 11 speidersjefer og 5 generalsekretærer.

Karl-Erik Onstad er kjent for sin entuiasme, gode humør og omsorgsfulle lynne!

Hederstegn og utmerkelser

Sølvulven tildelt i 2018 under Speidertinget 2018, med denne begrunnelsen:

Han er født i 1955 og begynte som speider som tiåring. De som kjenner ham fra tida i troppen, sier om ham at han preges av en lang og sterk tilknytning til denne. Det kommer til syne blant annet gjennom måten han knytter nåtiden til det historiske perspektivet på når nye prosjekter skal landes. Gjennom sin lange ledertid har han vært kjent som en lyttende, omsorgsfull samarbeids- og samtalepartner. Han har vist en sjelden stayerevne og gjennomføringskraft i ulike verv og prosjekter. Han er lojal nesten til det kjedsommelige, og har vært en solid huggestabbe som har måtte tåle en støyt og ulike meningsytringer. Han er alltid tilstedeværende og interessert i detaljer, og er god til å tolke tall og tekst, om det lokalt eller nasjonalt.
Etter å ha vært ivrig speider, rover og troppsassistent i sin gruppe 1. Fredrikstad, og med noen nasjonale verv og prosjekter underveis i NSF, ble han troppsleder i ett år, før han overtok som gruppeleder i hele ni år. Han var kretsleder i Fredrikstad krets i ti år. Gjennom de åtte siste årene har han vært speiderstyremedlem og visespeidersjef, samtidig som han underveis har vært, og fortsatt er, styremedlem i Speider-sport AS. Han har også et styreverv i Østfold Barne- og Ungdomsråd og er leder av Fredrikstad Speiderråd.
I sine mange ulike verv innen speidingen, er han kjent som en god lagspiller, en som gjerne lar andre få stå fremst og ta del i ansvaret. Han utfordrer og får frem det beste i sine medmennesker, samtidig som han selv er en pådriver for de saker som står hans hjerte nær. I sine mange fremtredende verv sentralt i NSF siste femten årene, har han frontet mange til dels omstridte saker og vært delaktig i å lande disse. Et av hans kjennetegn, er evnen til lojalt å stå sammen om gjennomføringen av vedtak som blir gjort, selv om han kan ha vært uenig i dem. Karl-Erik Onstad tildeles NSFs utmerkelse «Sølvulven» for sin omfattende, iherdige og stadige innsats for speidersaken. [2]

Utklipp og minner

Om Norges speiderforbund

Les mer om Norges speiderforbund NSF forbundsmerke 3 stoffmerke.jpg

Om Norsk Speidergutt-Forbund

Les mer om Norsk Speidergutt-Forbund NSF logo.jpg

Eksterne lenker

Referanser