5. verdenskonferanse i WAGGGS

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
5. verdenskonferanse
Om konferansen
Arrangør: WAGGGS
Sted: Parad
Land: Flagg Ungarn.png Ungarn
Dato 1928

5. verdenskonferanse i WAGGGS

I fra starten i 1919 het verdensenheten International Council. I 1928 ble skiftet de navn til dagens WAGGGS, speiderpikenes verdensorganisasjon etablert og Lady Olave Baden-Powell ble valgt til pikenes verdenssjef, The World Chief Guide. Dette skjedde på den femte verdenskongress for jentespeidere i Ungarn i 1928.

International Council of Girl Guides hadde fra 19201926 internasjonale pikespeiderkonferanser. WAGGGS ble offisielt stiftet først i 1928. Vi teller likevel med disse tidlige konferansene i nummereringen.

Deltakelse

Deltakelse fra Norge Flagg Norge.png
Deltakende nasjoner

Hånd stopp.jpg Noen nasjoner, selvstyrte områder og tidl. kolonistater har byttet navn i dag, men er skrevet som i 1928, mer om hver enkelt ved å følge blå ledetekst.

Det var 26 nasjoner med som stiftelsesland i 1928:

Valg og utnevninger

Utdelte hederstegn

Norske minner

Utklipp og minner

Veivalg og diskusjon

For hver enkelt verdenskonferanse i WAGGGS har det til tider vært diskusjoner i forkant og etterkant, om endringer og forslag. Mange vedtak og gjennomføringen av disse har gitt viktige veivalg for utviklingen i speidingen. Her skal forsøke å gjengi en del av dette. Se hvert enkelt Verdenskonferanser i WAGGGS. Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Mer om

WAGGGS logo.png Verdensforbundet WAGGGS KFUKlogo.jpg Norges KFUK-Speidere NSPF-Logo-1946 (1).jpg Norsk Speiderpikeforbund Verdensborger-KM-Vandrer-fra 2015.jpg Nasjoner og stater i speidersamarbeid med Norge

Eksterne linker

Referanser

Vet du mer om "5. verdenskonferanse i WAGGGS"? Du kan være med å legge inn mer historisk stoff, følg Basismanualen.
Husk å være innlogget for å gjøre endringer. Lykke til!