International Scout and Guide Fellowship

Fra Speiderhistorisk leksikon
(Omdirigert fra ISGF)
Hopp til:navigasjon, søk
ISGF
International Scout and
Guide Fellowship
Isgf logo.png
Stiftet: 25. oktober 1953
Viktige sider Gildenes forside

ISGF forside
Fellowshipdagen

IGSF – International Guide and Scout Fellowship er Gildenes verdensorganisasjon. Den ble stiftet 25. oktober 1953, og Norge var et av stiftelseslandene.

Omfang

Ved stiftelsen i Luzern, Sveits i 1953, var Norge et av 18 stiftelsesland. Navnet var da International Fellowship of Former Scouts and Guides, forkortet IFOFSAG.

Stiftelsesland:

Hånd stopp.jpg Noen nasjoner, selvstyrte områder og tidl. kolonistater kan ha byttet navn i dag, men er skrevet som i 1953, mer om hver enkelt ved å følge blå ledetekst.

I dag er 60 land medlem, og det er enkeltgrupperinger og medlemmer i 35 land til. International Scout and Guide Fellowship har totalt ca 75.000 medlemmer på verdensplan. [1]

Styre

IGSF styres av et verdensstyre - World Comitee. Bjørg Walstad har tidligere vært medlem i verdensstyret.

Verdenskonferanser

Dette er IGSFs øverste organ. I 1979 holdt holdt St. Georgsgildene verdenskonferansen i Bergen og i 2005 holdt St. Georgsgildene verdenskonferansen på Lillehammer. ISGF har arrangert verdenskonferanser jevnlig siden 1953, først som International Fellowship of Former Scouts and Guides, forkortet IFOFSAG, etter hvert som International Scout and Guide Fellowship, forkortet ISGF.


Utklipp og minner

Om St. Georgs Gildene i Norge

ISGF enkel.jpg St. Georgs Gildene i Norge

Om internasjonalt samarbeid

Eksterne linker

Referanser

  1. 1,0 1,1 Wikipedia liten logo.png Opplysninger fra norsk og int. wikipedia.org [1].