Syria

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Syria
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Syria og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Syria

Glimt fra historien

1924: Syria hadde totalt 234 speidergutter. [1]

1928: Syria hadde totalt 267 speidergutter og ledere. [2]

Oberst J. S. Wilson, sjefen for Gilwell Park og direktøren for International Bureau var 27. juni 1945 på besøk i Norge og under et leirbål på Frognersetra hvor han talte og her et utdrag av Wilsons tale om speiding under og etter den andre verdenskrig hvor Syria er nevnt:

W.jpg

(…) Det har vært drevet godt speiderarbeid i de fire siste årene. Ledere i nesten alle land har deltatt i landets forsvar, og ledere og roverspeidere har gjort sitt beste for å yte fienden individuell motstand. Jeg kunne ha fortalt mange historier, men jeg har ikke tid. I mange land ble speiderarbeidet forbudt av tyskerne, men arbeidet fortsatte. (…) Min plikt som medlem av det internasjonalekontor er å ta del i de mange problemer som nå reiser seg. Vi har fått henvendelse om å anerkjenne speiderne i Syria-Libanon. Vi har forelagt saken for Frankrike som tidligere kontrollerte speiderarbeidet i dette området, men vi har ennå ikke fått noe svar. Men for meg er veien klar. [3] [4]

1950: Syria hadde totalt 10.100 speidergutter og ledere. [5]

2008: Syria har vært medlem i WOSM siden 2008. [6]

Forbund i Syria

Leirsteder i Syria

Arrangementer i Syria

Årstall Arrangementer i Syria Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [2]

Om norske forbindelser til Syria

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Syria

Hederstegn og utmerkelser i Syria til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser