Tyskland

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Tyskland
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Tyskland og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Tyskland

Her menes den tyske stat som ble gjenforent i 1990, gjennom Vest-Tyskland og Øst-Tyskland. Tyskland blir også nevnt i forbindelse med den andre verdenskrig i noen artikkelsider, dette er da underforstått Nazi-Tyskland. Speiderhstoriske momenter for de alle er samlet her.

Glimt fra historien

1950: Tyskland hadde totalt 61.124 speidergutter og ledere. [1]

Forbund i Tyskland

Leirsteder i Tyskland

Arrangementer i Tyskland

Årstall Arrangementer i Tyskland Land / sted Antall deltakere Referanser
1958 Det 1. Explorer Belt i internasjonal regi (International Scout Club) Flagg Tyskland.png Vest-Tyskland 60 britiske rovere [2]
1985 30. verdenskonferanse (WOSM) Flagg Tyskland.png ,Vest-Tyskland, München 93 nasjoner
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Om norske forbindelser til Tyskland

2007: Bjarne Aasum nevner Tyskland i sin historie Glimt fra en jamboree om 21st World Scout Jamboree, Storbrittania, Hylands Park (WOSM) :

21st World Scout Jamboree svg.png
(…) Norge hadde 302 deltakere i tropper og stab. Det var samlet speidere fra alle land i verden med unntak av 6 land: Kina, Cuba. Laos, Nord-Korea, Andorra og Myanmar (tidligere Burma). Resten av verdens nasjoner var representert. Russland hadde for eksempel en stor kontingent speidere, de kom med i 2004. Polen hadde både jenter og gutter og Lech Walesa var med dem i åpningsseremonien. Norge var nummer 26 i antall med sine 361 deltakere. Bortsett fra vertskapslandet England med sine 6104 deltakere så var USA den største kontingenten med en total på 3125 deltakere. Italia hadde 2166. Japan, Portugal, Sveits og Tyskland hadde alle over tusen deltakere. Imidlertid var det 37 land som hadde bare 10 eller mindre deltakere (Aruba, Palestina med flere). Danmark hadde cirka hundre flere deltakere enn oss. Finland var en stor kontingent med 817 deltakere, men størst av de skandinaviske var Sverige og de skal da også ha neste jamboree i 2011. (…)

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Tyskland

Hederstegn og utmerkelser i Tyskland til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser