Irak

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Irak
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Irak og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Irak

Glimt fra historien

1924: Irak hadde totalt 4.488 speidergutter. [1]

1928: Irak hadde totalt 7.834 speidergutter og ledere. [2]

Oberst J. S. Wilson, sjefen for Gilwell Park og direktøren for International Bureau var 27. juni 1945 på besøk i Norge og under et leirbål på Frognersetra hvor han talte og her et utdrag av Wilsons tale om speiding under og etter den andre verdenskrig hvor Irak er nevnt:

W.jpg

(…) Det har vært drevet godt speiderarbeid i de fire siste årene. Ledere i nesten alle land har deltatt i landets forsvar, og ledere og roverspeidere har gjort sitt beste for å yte fienden individuell motstand. Jeg kunne ha fortalt mange historier, men jeg har ikke tid. I mange land ble speiderarbeidet forbudt av tyskerne, men arbeidet fortsatte. (…) Også i Irak er det en øket interesse for speiderne, da myndighetene nå forsøker å gjøre hva de kan for å oppdra ungdommen. [3] [4]

Forbund i Irak

Leirsteder i Irak

Arrangementer i Irak

Årstall Arrangementer i Irak Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [1]

Om norske forbindelser til Irak

Om innvandring til Norge fra ulike land, fra nettstedet wikipedia.org/wiki

Ungarerne kom til Norge etter opptøyene i 1956, tsjekkerne kom etter 1968, og chilenerne etter 1973. Arbeidsinnvandringen som begynte i 1960-årene – først fra India og Pakistan, utvidet seg og etter hvert til å omfatte flere land. Fra 1970-årene av kom flyktninger fra Vietnam, Irak, Jugoslavia, Afghanistan og flere andre land. Utvidelsen av EU med åtte nye medlemsland i Øst-Europa den 1. mai 2004 ga lettere adgang til innreise og opphold i Norge for borgere fra disse landene, mest fra Polen og Litauen. Dessuten har det de siste ti årene kommet et økende antall kvinner fra særlig Russland, Thailand og Filippinene for å gifte seg med norske menn. Innvandringen til Norge kan forklares både med behov og muligheter i det norske samfunnet, og med forhold i samfunnene som innvandrerne har reist fra.

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Irak

Hederstegn og utmerkelser i Irak til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser