Myanmar

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Myanmar
Kart over Asia, illustrasjon fra wikipedia.org [6].
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Myanmar og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Myanmar

Fra wikipedia.org:

Myanmar, offisielt Republikken Myanmarunionen, tidl. kjent som Burma, er et land i Asia med grenser mot Bangladesh og India i vest, Kina i nordøst, Laos i øst og Thailand i sørøst. Det finnes mer enn hundre etniske grupper og undergrupper i Myanmar, hvorav de syv mest folkerike er: burmanere (som utgjør ca. 60 prosent av befolkningen), fulgt av shan-, karen-, chin-, kachin-, karenni-, mon- og arakan-(rakhine-)folkene. Disse syv etniske gruppene har hver sin (del)stat («fylke»). Legg merke til at ordet burmaner refererer til en av de etniske gruppene, mens betegnelsen burmeser tidl. ble brukt om alle borgere av Burma. Burmaner handler altså om etnisitet og burmeser om nasjonalitet. De etniske minoritetene kalles derfor ofte ikke-burmanere. Mens 80-90 prosent av befolkningen i landet er buddhister, tilhører store deler av de etniske minoritetene kristendommen, islam eller hinduismen. [1]

Glimt fra historien

2014: Myanmar har vært assosiert medlem i WAGGGS siden 2014. [2]

2016: Myanmar har vært medlem i WOSM siden 2016. [3]

Forbund i Myanmar

2019: Myanmars forbund for både jenter og gutter er Myanmar Scout. [4]

2019: Myanmars forbund for jenter er Myanmar Girl Guides. [5]

Leirsteder i Myanmar

Arrangementer i Myanmar

Årstall Arrangementer i Myanmar Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [7]

Om norske forbindelser til Myanmar

2007: Bjarne Aasum nevner Myanmar i sin historie Glimt fra en jamboree om 21st World Scout Jamboree, Storbrittania, Hylands Park (WOSM) :

21st World Scout Jamboree svg.png
(…) Norge hadde 302 deltakere i tropper og stab. Det var samlet speidere fra alle land i verden med unntak av 6 land: Kina, Cuba. Laos, Nord-Korea, Andorra og Myanmar (tidligere Burma). Resten av verdens nasjoner var representert. Russland hadde for eksempel en stor kontingent speidere, de kom med i 2004. Polen hadde både jenter og gutter og Lech Walesa var med dem i åpningsseremonien. Norge var nummer 26 i antall med sine 361 deltakere. Bortsett fra vertskapslandet England med sine 6104 deltakere så var USA den største kontingenten med en total på 3125 deltakere. Italia hadde 2166. Japan, Portugal, Sveits og Tyskland hadde alle over tusen deltakere. Imidlertid var det 37 land som hadde bare 10 eller mindre deltakere (Aruba, Palestina med flere). Danmark hadde cirka hundre flere deltakere enn oss. Finland var en stor kontingent med 817 deltakere, men størst av de skandinaviske var Sverige og de skal da også ha neste jamboree i 2011. (…)

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Myanmar

Hederstegn og utmerkelser i Myanmar til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser

  1. Opplysninger fra wikipedia.org [1]
  2. Opplysninger fra wikipedia.org [2]
  3. Opplysninger fra wikipedia.org [3]
  4. Opplysninger fra wikipedia.org [4]
  5. Opplysninger fra wikipedia.org [5]
  6. Speiderpiken nr. 1 1960, Norsk Speiderpikeforbund