Cuba

Fra Speiderhistorisk leksikon
Hopp til:navigasjon, søk
Flagg Cuba
Denne siden er ment å vise til speidersamarbeidet mellom Cuba og Norge, og / eller er tatt med grunnet internasjonale arrangementer i dette landet.

Cuba

Fra wikipedia.org:

Republikken Cuba er Karibias største øy og største stat. Den ligger mellom Det karibiske hav, Mexicogolfen og Atlanterhavet. Nord for Cuba ligger USA og Bahamas, i vest Mexico, i syd Caymanøyene og Jamaica og i sydøst Haiti. [1]

Glimt fra historien

1928: Cuba hadde totalt 3.000 speidergutter og ledere. [2]

1950: Cuba hadde totalt 2.325 speidergutter og ledere. [3]

Forbund i Cuba

Leirsteder i Cuba

Arrangementer i Cuba

Årstall Arrangementer i Cuba Land / sted Antall deltakere Referanser
Har du flere opplysninger? Bidra selv, eller send oss en e-post [2]

Om norske forbindelser til Cuba

  • Olaf Rynning-Tønnesen var sjømann, handelsmann, barnebokforfatter og kinosjef, han reiste til sjøs i 1924 og bodde noen år på Cuba.

2007: Bjarne Aasum nevner Cuba i sin historie Glimt fra en jamboree om 21st World Scout Jamboree, Storbrittania, Hylands Park (WOSM) :

21st World Scout Jamboree svg.png
(…) Norge hadde 302 deltakere i tropper og stab. Det var samlet speidere fra alle land i verden med unntak av 6 land: Kina, Cuba. Laos, Nord-Korea, Andorra og Myanmar (tidligere Burma). Resten av verdens nasjoner var representert. Russland hadde for eksempel en stor kontingent speidere, de kom med i 2004. Polen hadde både jenter og gutter og Lech Walesa var med dem i åpningsseremonien. Norge var nummer 26 i antall med sine 361 deltakere. Bortsett fra vertskapslandet England med sine 6104 deltakere så var USA den største kontingenten med en total på 3125 deltakere. Italia hadde 2166. Japan, Portugal, Sveits og Tyskland hadde alle over tusen deltakere. Imidlertid var det 37 land som hadde bare 10 eller mindre deltakere (Aruba, Palestina med flere). Danmark hadde cirka hundre flere deltakere enn oss. Finland var en stor kontingent med 817 deltakere, men størst av de skandinaviske var Sverige og de skal da også ha neste jamboree i 2011. (…)

Norske hederstegn og utmerkelser til personer fra Cuba

Hederstegn og utmerkelser i Cuba til norske personer

Utklipp og minner

Eksterne lenker

Referanser